Roloji

Zunanja in notranja senčila

So moderna, estetsko in energetsko zelo učinkovita rešitev za senčenje velikih in majhnih steklenih površin tako zunaj kot znotraj objekta. Roloji ali screen senčila kot jim nekateri pravijo so idealna zaščita pred soncem za vse vrste stanovanjskih in poslovnih zgradb.

V osnovi jih ločimo na vertikalne in horizontalne sisteme senčenja nadalje pa na tiste, ki imajo svojo lastno omarico kamor se skrije platno in tiste, ki je nimajo in jih lahko integriramo pod fasado ali v kakšno drugo pred pripravljeno kineto na notranji ali zunanji strani objekta. Zaradi majhnih dimenzij omaric so vertikalni roloji kot nalašč primerni za nekoga, ki se je za vgradnjo senčila odločil naknadno in je omejen s prostorom nad oknom hkrati pa si ne želi zmanjšati steklene površine.

Za ustrezno vodenost sistemov na zunanji strani poskrbijo alu vodila, inox pletenice ali inox drog v notranjosti prostorov pa so lahko sistemi tudi prosto viseči brez vodenja. Upravljamo jih lahko na ročni ali motorni pogon kateremu je možno dodatni še avtomatiko kot je daljinsko krmiljenje in senzor za merjenje hitrosti vetra in jakosti svetlobe.

Rolo Box

Rolo Box Zip

Rolo Integra

Rolo Integra Zip

Rolo Box Horizont

Rolo Integra Horizont